Wat voor een type klant bent u?
Tel.: +31 (0)20 - 740 1500 · Tel.: +32 280 866 68 · Where service never comes second
Menu
Cloud oplossingen

Cloud oplossingen

Het nieuwe werken

Cloud computing of werken in de cloud is hot. Maar wat is Cloud computing eigenlijk en hoe kan uw bedrijf werken in de cloud? Wat zijn eigenlijk de voordelen van het werken in de cloud en wat zijn de gevaren van een cloud omgeving voor uw bedrijf? Dit zijn enkele voorbeelden die wij vaak horen als totaal leverancier van IT over de cloud. Wat veel organisaties niet beseffen is dat ze waarschijnlijk al (gedeeltelijk) gebruik maken van dit ‘mysterieuze’ principe.

 

Het idee achter de cloud is dat u niet langer afhankelijk bent van de locatie waar u zich bevindt of de apparatuur die u op dat moment gebruikt om te werken. De cloud is eigenlijk niets anders dan een opslagplaats voor uw applicaties of data (de cloud) die altijd bereikbaar is via het internet. U hebt te allen tijde toegang tot de informatie of applicaties die u nodig heeft. Ook als uw telefoon, tablet, notebook of pc gestolen is, dan beschikt u nog steeds over uw informatie en niet de dief. De informatie of applicatie staat immers in de cloud en is zo weer opgehaald of geïnstalleerd op uw telefoon, tablet, notebook of pc.

 

Het klakkeloos implementeren van cloud computing in organisaties kan zorgen voor een hoop problemen. Het is daarom van groot belang dat u zichzelf afvraagt waar u de cloud voor wil gebruiken. Hebt u veel buitendienst medewerkers met allemaal een iPad of Samsung tablet en wilt u dat zij direct administratieve taken kunnen uitvoeren, dan is cloud computing een goed idee. Toch is de bruikbaarheid van een cloud omgeving per organisatie verschillend. Want naast de efficiëntie die een cloud omgeving biedt, bestaan er ook gevaren met betrekking tot privacy en risico’s voor bedrijfsgevoelige informatie.

 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die de cloud u kan bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en het maken van een vrijblijvende afspraak. We helpen u graag verder!